Dive Wise Safety Blaster
Nieuws

Dive Wise Safety Blaster

14 oktober 2014

Dive Wise

Met een carrière van meer dan 30 jaar in het professionele duiken en offshore werk is Dive Wise opgezet als kleine business unit voor het leveren van professionele apparatuur voor de duikindustrie. Vanwege het gebrek aan gekwalificeerde en ervaren duikers in de industrie ontstond het idee om in 2009 een duikschool op te zetten die zou zorgen voor de juiste infrastructuur en kennis om ervoor te zorgen dat de studenten de juiste opleiding kunnen krijgen, zoals vereist door de industrie. [www.divewise-tec.com]

Met deze kennis en de juiste input vanuit de praktijk zijn Dive wise en ID-tec een jaar geleden een ontwikkeling traject gestart waarin een range van reinigings-apparatuur en waterhydraulische gereedschappen, zoals een slijptol en boormachine zijn ontwikkeld. Deze gereedschappen zijn uitermate geschikt in combinatie met de hogedruk units van ID-tec te gebruiken. De voorgeprogrammeerde settings van de hogedruk units zorgen voor de juiste kracht en flow van de gereedschappen.

 

DUSB (Dive Wise Underwater Safety Blaster)

Het DUSB gereedschapsstuk is een hogedruk pistool voor onder water. Het ontwerp van dit pistool is ontstaan vanuit verschillende veiligheids-eisen voor het reinigen onder water. Denk hierbij aan de krachtige straal die uit de nozzle komt tijdens het reinigen en de gevolgen van het in contact komen met deze waterstraal. Naast veel kleine slimme ontwikkelingen maakt de dubbele bediening in combinatie met een cavitatie nozzle het onmogelijk schade aan te richten door de waterstraal. De Cavitatie nozzle heeft het meest effect op een langere afstand van de nozzle uitgang waar de straal niet meer gevaarlijk is. Een afstandhouder voorkomt te dicht bij de nozzle uitgang komen.

Binnenkort zullen de nieuwe producten en de technische gegevens op de website verschijnen.

 

< Terug naar nieuwsarchief